Pufanox® - unikt for Eskio-3

Våre fiskeoljer inneholder Pufanox® (en blanding av antioksidanter) for en mer stabil olje over tid. Omega-3 trenger antioksidanter for at den ikke skal harskne når den kommer i kontakt med syre.

Fiskeoljen fra Eskio-3 er unik da den inneholder den patenterte Pufanox® som beskytter og bidrar til en mer stabil olje over tid. Takket være den banbrytende fremstillingen av Pufanox® ble Eskio-3 den fiskeoljen som ble valgt ut for kliniske studier av fiskeolje over hele verden. 

Et utvagl av studier med Eskio-3:

  • Stability is determind as change in peroxide value after exposure of the oil to air
    (Saldeen et al 1999)
  • Correlation between in vitro stability an vivo effect
    (Jokela at el 1998, Saldeen et al 1999)
  • Stable fish oil has more benificial effects than unstable
    (Haglund et al 1990, 1991, 1992, Jokela et al 1998, Saldeen et al 1999)

Antioksidanter

Antioksidanter eller antioksidantmiddel er kjemiske forbindelser som motvirker oksidering. Oksidation er en kjemisk reaksjon som kan produsere frie radikaler, som igjen fører til kjedereaksjoner som kan skade organismenes celler.

Vi utfører og har utført mange tester rundt oksidering på vår fiskeolje, både gjennom stabilitetstester i realtid og batchvis ved produksjon.

Hvordan det startet...

På begynnelsen av 1990-tallet studerte Prof. Tom Saldeen, Uppsala universitet, omega-3 og oppdaget da at ulike fiskeoljer varierte i effektivitet samt at naturlige antioksidanter, for å beholde en stabil fiskeolje, forsvant i produksjonsprosessen.

Resultatet ble Pufanox®, en kraftfull miks av ulike antioksidanter.

Takket være den banebrytene oppfinnelsen av Pufanox®, ble Eskio-3 den fiskeoljen som ble valgt ut ved kliniske studier av fisekolje over hele verden.